Waarom een studentenvereniging?

Allereerst omdat het een absolute verrijking is van je studentenleven en ook van je persoonlijke geloofsgroei!

‘Student zijn’ is soms best ingewikkeld. Er kan heel wat op je afkomen; een nieuwe woonplaats, misschien voor het eerst op jezelf wonen, veel nieuwe mensen om je heen enz. Dit alles en dan wil je ook nog werken aan je persoonlijk geloof!

Dan is het goed om andere studenten om je heen te hebben waar je een goed gesprek mee kunt hebben en dat je elkaar kunt bijstaan met alle tips en trucs van het studentenleven.

Je ontmoet bij Ichthus allerlei verschillende mensen. Soms ontstaan er vriendschappen die ver na het afronden van je studie in stand blijven. In deze tijd is het hebben van een netwerk erg belangrijk. Door lid te worden van een studentenvereniging bouw je alvast een mooi netwerk op.

De diversiteit in kerkelijke stromingen zorgt ervoor dat je veel leert over de verschillende opvattingen binnen het christelijk geloof. Je leert hierdoor ook anders naar je eigen opvatting te kijken of wat je van huis uit hebt meegekregen. Zo verdiep je je geloof en krijg je een frisse kijk op de wereld!

Bij Ichthus is er altijd veel ruimte voor eigen inbreng zoals het voorbereiden van een bijbelstudie of een andere activiteit. Daarnaast zijn er ook verschillende andere taken om de vereniging draaiende te houden. De ervaring die je hierbij op doet kan van grote betekenis zijn voor je verdere leven!